Laat het verleden herleven

Antiekreparatie, meubelrestauratie en houtsnijwerk

Al meer dan 85 jaar restaureert Antiek- en Meubelrestauratie van den Ham & Tijdink antieke meubels en objecten. Met de grootste zorg wordt uw antiek weer in volle glorie hersteld. Dat gaat altijd in overleg met u, zodat u van tevoren weet wat er precies gedaan wordt.

Restauratie van antieke meubelen

Antieke meubelen die door de jaren heen beschadigingen hebben opgelopen zijn in goede handen in het atelier van restaurateurs Van den Ham & Tijdink. Alle reparaties voeren zij zelf uit. Is er een pootje afgebroken, hangt het deurtje scheef, zakt de plank door of is het ruitje aan vervanging toe? Na de restauratie ziet uw meubel er weer schitterend uit.

Extra exemplaar laten maken

Hebt u een set antieke stoelen, maar zou u er eigenlijk nog een stoel bij willen hebben? Met oog voor detail weten de restaurateurs van Antiek- en Meubelrestauratie van den Ham & Tijdink het meubel na te maken, zodat u een complete set meubels hebt.

Restauratie van moderne meubelen

Hebt u een prachtig, modern meubel waar u een reparatie aan wilt laten uitvoeren? Ook dan helpen restaurateurs Van den Ham & Tijdink u verder. We voeren alle houtwerkzaamheden uit en repareren beschadigingen aan scharnieren, handgrepen, glazen en metalen onderdelen.

Restauratie van houten beelden

Hout kan door schommelingen in temperatuur en vochtgraad barsten of scheuren. Hebt u houten beelden die gespleten zijn of moet het beeld geschuurd worden? Met grote precisie voeren de restaurateurs van Antiek- en Meubelrestauratie van den Ham & Tijdink alle houtrestauraties uit.

Restauratie van gipslijsten

Wanneer de gipslijst van een schilderij of spiegel beschadigd is, kan niet iedere antiquair dat herstellen. Het is een gespecialiseerd ambacht waar de restaurateurs bij Van den Ham & Tijdink wél bekwaam in zijn. Vertrouw uw objecten met gipslijsten toe aan de restaurateurs van het atelier in Bilthoven.

Bezoek het atelier

Restauratie van houtsnijwerk

Antieke meubels zijn vaak voorzien van sierlijk houtsnijwerk. Bij houtsplijting, een val of stoot kan het siersnijwerk beschadigen. Houtsnijwerk is een ambachtelijk handwerk dat zeker niet iedere antiekrestaurateur kan aanbieden. Breng uw meubelen daarom naar Antiek- en Meubelrestauratie van den Ham & Tijdink in Bilthoven. Onze restaurateurs restaureren het sierhoutsnijwerk.